info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Pengar saknas till rehabilitering

Nio av landets 21 försäkringskassor har slagit larm om att pengarna inte räcker till arbetslivsinriktad rehabilitering.

Det är åtgärder som arbetsskadade behöver för att de ska kunna återvända till arbetslivet. Det gäller till exempel arbetsträning, kortare yrkesutbildning med mera.
Men det finns fler hinder för att byggnadsarbetare ska kunna få en bra rehabilitering och kunna komma tillbaka till arbetslivet. Länsarbetsnämndernas lönebidrag är helt slut i många län, vilket gör det omöjligt att anställa arbetsskadade genom Galaxen. Alternativet blir att vara sjukskriven eller gå på a-kassa.
Alla frågetecken runt rehabiliteringen av byggnadsarbetare, både ekonomiska och andra, har gjort att parterna i byggbranschen träffats för att se hur de kan samarbeta centralt.
-Det sker redan ett samarbete ute i landet men vi behöver diskutera hur vi kan samarbeta centralt, ha en policy för detta samarbete, säger Kjell Johansson, arbetsmiljöombudsman på Byggnads
Vid ett första möte träffades representanter från Galaxen, Byggentreprenörerna, Byggnads och Seko.
-Det behövs flera förbättringar. Dels har vi problemet med brist på lönebidrag och dels tycker vi att anpassning och rehabilitering av byggnadsarbetare ute i företagen behöver bli bättre, säger Kjell Johansson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Pengar saknas till rehabilitering

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig