info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

På moppe genom Sverige

Betongarbetaren Jan Söderström åker moppe i 40 km i timmen, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder för att samla in pengar till barncancerfonden.

För två år sedan lyckades betongarbetaren Jan Söderström samla in 63 000 kronor till cancerfonden, när han vandrade och cyklade genom hela Sverige från norr till söder. Jan intervjuades av lokaltidningar och radiostationer längs vägen, och fick på så vis publicitet och stöd för sitt projekt. Tidningen Byggnadsarbetaren publicerade också ett stort reportage om projektet. Denna gång når Jan intresserade läsare och bidragsgivare även via facebook och twitter, där han kommer att lägga upp bilder längs färdvägen.

Sponsor: Thage Andersson Bygg

Jan Söderström sponsras av sin arbetsgivare Thage Andersson Bygg AB, som givit honom ledighet för projektet. Han sponsras också av mopedföretaget, som ska transportera upp mopeden till Karesuando.
– Förra gången när jag vandrade, blev jag varse att cancerfonden inte ger bidrag till forskning om just barncancer, därför vill jag göra detta igen, för just barnen. När jag vandrade genom Sverige, mötte jag många som hade barn som hade gått bort. Jag blev så berörd av deras berättelser, säger Jan.

Har två barn

Jan Söderström har fru och två barn, 11 och 13 år, och bor i Önnestad i Skåne. Resan tar sin början den 28 maj, då han börjar med en vandring genom nationalparken upp till treriksröset, Sveriges nordligaste punkt, för att därefter sätta sig på moppen och ta sig söderut. Planen är puttra fram mellan orterna i Sveriges inland, längs med inlandsbanan.
– Jag gillar när det går långsamt, 40 km i timmen är inte fort. Jag kommer att hinna se vårt vackra land, säger han.

”Måste ha en utmaning”

Men mopedkörningen motsvarar rejäla dagsverken, eftersom planen är att köra 8-10 timmar varje dag, för att kunna slutföra resan på Sveriges sydligaste punkt, Smygehuk den 7 juni, dagen efter nationaldagen.
– Vi får se hur jag lägger upp det. Förra gången gick jag 40-50 minuter och vilade i 10 minuter. Det kanske funkar med moppe också, att köra i 50 minuter och vila i tio. Jag vill ha det lite tufft. Det ska vara en utmaning också.

Sover i tält

Jan kommer att bo i stuga de första två nätterna men sedan ska han sova i tält. Målet är att få in minst 25 000 kronor till barncancerfonden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: På moppe genom Sverige

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig