info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Överlevde stålrör genom skallen

En byggnadsarbetare i Brasilien hade änglavakt. Han fick ett fallande stålrör rakt genom skallen, men kommer att överleva.

Olyckan inträffade när ett stålrör föll från femte våningen på byggarbetsplatsen och gick igenom hjälmen på en 24-årig byggnadsarbetare, och därefter in i bakhuvudet.
Röret gick in i skallen och ut mellan mannens ögon. Han var vid medvetande när han kom in till Miguel-Couto-sjukhuset i staden Rio de Janeiro, och kunde berätta vad som hänt honom, skriver brittiska BBC.

Fem timmar lång operation

Röret kunde avlägsnas efter en fem timmar lång operation. Läkarna på sjukhuset var de oroliga att mannen skulle mista ena ögat och bli delvis förlamad, men de lyckades operera 24-åringen utan att detta inträffade.
– Han mår bra. Han är klar, vid gott mod, äter och kan röra armar och ben, berättade sjukhusets chefsläkare Luis Alexandre Essinger för lokala medier under lördagen.
24-åringen kommer att stanna kvar på sjukhuset för observation. Sjukhuset har också låtit publicera bilder från den tomografi-skanning som gjorts.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Överlevde stålrör genom skallen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig