info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Olycksdrabbad start på veckan

En vält kran, ett benbrott, en sönderskuren hand. Det är några av de byggrelaterade olyckor som inträffade runt om i landet under måndagen.

Tidigt på måndagsmorgonen skar en man sig i handen vid arbete med en cementblandare på LKAB i Kiruna.
– Han hade satt in handen för att känna på konsistensen på bruket, säger Sven-Olov Lundbäck, enhetschef på polisens miljöbrottsenhet i Kiruna.
Mannen fördes först till Kiruna sjukhus för vård, men flögs sedan vidare med helikopter till Gällivare sjukhus.

Fick såg i ansiktet

Senare på morgonen skadade en man i Karlskoga sig då han kapade betongpelare med en stensåg. Enligt polisens uppgifter fastnade sågen först i pelaren, sedan slog den upp i mannens ansikte och orsakade ganska allvarliga skador.

Vajer brast

Vid tvåtiden på eftermiddagen kallades polis och ambulans till Heron City i Huddinge. En man som, enligt polisen, hade fått en rulltrappa i huvudet fördes med ambulans till sjukhus. En vajer brast då rulltrappan skulle lyftas i samband med byggnation.

Kranbil välte

En stund senare välte en kranbil på ett bygge i Ängelholm. En person befann sig i hytten. Efter att personen tagits loss togs denne till sjukhus med bröstsmärtor.
Vid tretiden inträffade ytterligare en olycka i Stockholmsområdet. En byggnadsarbetare i Solna hade skadat benet i en olycka, polisen rapporterade om ett troligt benbrott.
Byggnadsarbetaren återkommer med mer info om olyckorna.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Olycksdrabbad start på veckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig