info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ojämnt underlag kan ha orsakat fallolycka

Den allvarliga olyckan med byggelever utreds nu av Arbetsmiljöverket. Det kan ha varit det ojämna underlaget som var orsak till olyckan.

Två byggelever skadades, varav en allvarligt, när de föll från en teleskoplastare, i vardagligt tal kallad skylift, i går på Kvinnerstaskolan norr om Örebro. Under eftermiddagen i går besökte polis, Arbetsmiljöverket och besiktningsorganet Inspecta olycksplatsen.
– Det är en otroligt olyckligt händelse. Det handlar om ungdomar i början av livet, säger Marianne Tiborn, arbetsmiljöinspektör i Örebro.
Förundersökning pågår nu och Arbetsmiljöverket ska utreda vad som egentligen hände. Enligt de första uppgifterna kan det ha varit underlaget som givit vika för stödbenen, vilket gjorde att teleskoplastaren plötsligt stjälpte.
– Det kan ha varit det ojämna underlaget som gjorde att det blev obalans och att stödbenet gav vika. Det hade också regnat hela dagen, så det var mjukt i backen. Men en gedigen utredning pågår nu för att ta reda på orsaken, säger Marianne Tiborn.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ojämnt underlag kan ha orsakat fallolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig