info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Arbesko 980×240 v28-30

Nya uppgifter om dödsolyckan: "Ett rutinjobb"

Den man som omkom i samband med schaktarbeten i Ljusne under tisdagen arbetade för det kommunala bostadsbolaget Söderhamn Nära.

Bild från olycksplatsen i Ljusne där en man omkom i samband med schaktning. Foto: Daniel Sjöholm/Xnytt.se

Det var igår, vid klockan 11.30, som en man i 60-årsåldern omkom i samband med schaktarbeten på en arbetsplats i Ljusne i Söderhamns kommun.

Den omkomne mannen arbetade för det kommunala infrastrukturbolaget Söderhamn Nära. Igår jobbade han med att dra vattenledningar i ett område där ett bostadskvarter tidigare legat men som idag är rivet, på Länkvägen i Ljusne.

– Vi höll på med ett anläggningsarbete, att dra en vattenledning från punkt a till punkt b. Ett rutinjobb. Vi hade tre medarbetare där, en som körde grävmaskinen och två stycken som jobbade på marken, säger Gunnar Lidén, kommunikationschef på Söderhamn Nära.

Vad som exakt hände sedan är ett fall för polisen och arbetsmiljöverket att utreda men klart är att den 60-åriga mannen klämts i samband schaktarbetet.

Den lokala nyhetssajten Xnytt.se uppger att mannen hamnat under någon form av betongelement, element som enligt Gunnar Lidén mycket troligt kommer från de nu rivna bostadshusen.

Till Xnytt säger insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, Dan Bergh, att mannen var losstagen innan räddningstjänst kom till platsen.

Händelsen fick Söderhamn Nära att under tisdagseftermiddagen sammankalla hela avloppsavdelningen för att erbjuda stöd och samtal. Under onsdagsmorgonen hölls även en minnesstund för den omkomne kollegan.

Bolaget ska nu utföra en intern utredning av händelsen.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
EHRAB 250×600 v28-30b
EHRAB 250×600 v28-30a
EHRAB 250×600 v28-30c

Du läser: Nya uppgifter om dödsolyckan: "Ett rutinjobb"