info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya sökningar vid mobilkranen

Sökningarna efter den försvunne kranföraren fortsätter. Idag inleder dykare förberedelser för att säkra fordonet inför bärgning. Målet är också att försöka leta i utrymmen vid fordonet som tidigare varit omöjliga att nå.

Kranföraren saknas sedan i fredags då mobilkranen han satt i rasade i vattnet vid Höljes kraftstation i norra Värmland. Under tisdagen var sjöpolisens dykare på plats. De sökte först runt maskinen och utökade sedan sökområdet. Under gårdagen användes helikopter och hundpatruller för att försöka hitta den försvunne 38-åringen. Man sökte då i en delvis torrlagd älvfåra nedströms.
-Idag genomsöker vår personal en återstående del av älvfåran, säger Stefan Wickberg, presstalesman vid polisen i Värmland.

Ny sökning

Han berättar att företaget som äger mobilkranen påbörjat förberedelser för att bärga den, med hjälp av egna dykare. Dessa ska säkerställa kranbilens exakta läge.
– När fordonet är säkrat ska man också försöka att söka igenom ett område under och intill maskinen, där polisens dykare tidigare inte har kunnat söka av säkerhetsskäl, säger Stefan Wickberg.
Den saknade kranföraren är anställd av ett kranföretag i Dalarna. Vid olyckan arbetade han med underhållsarbete, att rensa bråte framför ett vattenintag till kraftverket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya sökningar vid mobilkranen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig