info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny handlingsplan för arbetsmiljö

Regeringen har i dag beslutat om en ny handlingsplan för arbetsmiljö. Man vill bredda synen på arbetsmiljö och inte enbart fokusera på problem. Arbetsmarknadsminister Tobias Billström (M) säger att "En arbetsplats där de anställda mår bra skapar bättre produkter och tjänster."

Tobias Billström säger att han vill bredda synen på arbetsmiljö. Att det är lika viktigt att fokusera på vad en god arbetsmiljö kan generera i form av nya jobb och ökad produktivitet, som olyckor och skador i arbetslivet.

– När man talar om arbetsmiljö är det ofta risker som lyfts fram. Risken att fastna med handen i svarven, risken att trucken välter eller att man blir uttröttad av arbetet. Jag vill även vända på synsättet. Det handlar också om att en god arbetsmiljö kan öka produktionen och skapa en god ekonomisk tillväxt, sa Tobias Billström på en presskonferens idag.

Ännu få konkreta åtgärder

Den nya handlingsplanen är i nuläget ganska luddig. Det arbetsmarknadsministern lyfte fram var bland annat att man ska fokusera både på risker som möjligheter, att en god arbetsmiljö kan motverka utanförskap och att företag med god arbetsmiljö är mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

Regeringen kommer även att ge Arbetsmiljöverket i uppgift att ta fram ett interaktivt och it-baserat verktyg, där det lättare ska gå att få fram information om arbetsmiljön på svenska arbetsplatser.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny handlingsplan för arbetsmiljö

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig