info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nu utreds dödsolyckan

Polisen och Arbetsmiljöverket utreder nu den dödsolycka som inträffade i Trollhättan i fredags. En 57-årig vvs-montör omkom då han fallit ungefär tio meter från taket på ett trevåningshus.

– Han var vvs-montör och i samband med arbete i en lägenhet skulle han stänga av vatten, säger Karin Moen, inspektör på Arbetsmiljöverket.
Hon säger att mannen var på taket för att kranen som han skulle vrida av satt på vinden. För att ta sig till vinden behövde han gå upp genom en taklucka och ned genom en annan. Han föll då ned till marken, ett fall på tio till tolv meter.
Han skadade sig så illa att han avled senare under fredagskvällen.

Nu granskas brist på fallskydd

Karin Moen konstaterar att det inte fanns fallskydd på taket och att mannen heller inte var utrustad med personlig fallskyddsutrustning. Arbetsmiljöverket ska nu utreda om det borde ha funnits utrustning och vems ansvar det i så fall var.
Även polisen har inlett en utredning.

”Fruktansvärt tragiskt”

Vvs-montören arbetade på Imtech VS-teknik, han hade varit anställd sedan mitten av 90-talet. Företagets informationschef Ann-Sofi Höijenstam vill i nuläget inte alls kommentera själva olyckan utan hänvisar till att den nu utreds.
– Det är fruktansvärt tragiskt det som hänt, säger hon.
Hon säger att företaget nu anstränger sig för att stötta den drabbades familj och sina anställda. All personal i Trollhättan har samlats på flera möten och man har stöd från företagshälsan. Företaget har runt ett 40-tal anställda i Trollhättan.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nu utreds dödsolyckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig