info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nekad vård efter elolycka

- Det började ryka från armen, berättar Jan-Erik Nilsson, rörmontör på NVS som brännskadades här han kom i kontakt med en kompressor till en kyldisk. Trots sina skador nekades han vård.

Den 25 juli rensade Jan-Erik Nilsson en golvbrunn under en kyldisk i en butik i Västerås. När han drog tillbaka fjädern slog han i kyldiskens kompressor.
– Den var som en magnet. Jag fastnade. Det började ryka från armen innan jag lyckades får bort den, berättar han.

Kontakten med den strömförande kompressorn gav Jan-Erik svåra brännskador. Han kände sig ändå tillräckligt bra för att avböja ambulans och i stället själv gå till den näraliggande vårdcentralen. Men där blev det nobben.
– De frågade om jag bor i området. När jag gav dem min adress så sade de att jag fick åka till min egen vårdcentral eller till akuten.
Jan-Erik tog sig tillbaka till butiken och en arbetskamrat körde honom till sjukhusets akutmottagning. Där insåg man allvaret i olyckan och Jan-Erik fick stanna i tio timmar på intensivvårdsavdelning för observation och vård av brännskadorna.

Nu är han sjukskriven och omplåstrad. Han tror att han kommer att bli helt återställd efter elchocken. Men tilltron till vården har fått sig en törn.
– Jag har inte fått någon förklaring till varför jag nekades vård, säger Jan-Erik.
Ansvariga på vårdcentralen har avböjt att kommentera det inträffade.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nekad vård efter elolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig