info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCCs vinst ökade

Byggbolaget NCC har gått bättre än väntat. Efterfrågan på bostads- och övriga husentreprenader har återhämtat sig något.

NCC redovisar en vinst före skatt på 1 252 miljoner kronor för fjärde kvartalet, vilket är en ökning med 172 miljoner kronor med fjärde kvartalet 2011 (1080 miljoner kronor). Det visar bokslutskommunikén för oktober till december 2012.
Analytiker som Reuters talat med hade i snitt väntat sig en vinst på 1 130 miljoner kronor. Även nettomsättningen har ökat och är nu 19 069 miljoner kronor, vilket är en ökning med 950 miljoner kronor. Ökningen förklaras av ökad omsättning i NCC Housing och NCC Property Development, som slutförde flera bostäder och kommersiella fastigheter.

Svag inledning

Enligt Peter Wågström, vd på NCC, kommer inledningen på 2013 att bli svag på den nordiska marknaden, men bygginvesteringarna för helåret kommer att vara i nivå med 2012 eller öka något. Den norska byggmarknaden väntas ha den starkaste tillväxten. NCC:s resultat per aktie blir 17,51 kronor och styrelsen föreslår en utdelning för 2012 på 10 kronor per aktie

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCCs vinst ökade

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig