info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC minskar antalet anställda med 1 700

Byggbolaget NCC meddelar idag att de beslutat att minska antalet anställda med 1 700 personer. Neddragningen är en konsekvens av den finansiella krisen och den vikande byggkonjunkturen.

Det var i samband med att NCC kom med sin ekonomiska rapport för det tredje kvartalet som de lämnade beskedet. 700 av de 1 700 har redan tidigare i år slutat eller varslats om uppsägning. De resterande 1 000 kommer att varslas inom kort.
– Det kan bli i år eller i början av nästa år, säger Annica Gerentz, informationsdirektör, på NCC.
Bolaget gör just nu en genomgång av verksamheten får att se på vilka områden de måste varsla. Vad som är klart är att samtliga länder där NCC är verksamma kommer att drabbas.
– Vi kan inte säga så mycket idag, förutom att både tjänstemän och byggnadsarbetare kommer att varslas, säger Annica Gerentz.
I samband med rapporten kom ett första varsel som ska räknas i de 1 000 som ska sägas upp under den närmaste tiden. Och det varslet gällde NCC Boende där 70 tjänstemän får sluta på grund av kraftigt vikande bostadsförsäljning.
När det gäller rapporten så redovisar NCC ett resultat före skatt på 702 miljoner kronor, vilket är drygt 100 miljoner kronor sämre än samma kvartal förra året. Även orderingången har minskat – från 16,7 miljarder kronor för tredje kvartalet 2007 till årets på 12,7 miljarder. Både resultatet och orderingången var sämre än vad analytikerna förväntat sig. En halvtimme efter det att rapporten släpptes har bolagets b-aktie fallit med åtta procent på Stockholmsbörsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC minskar antalet anställda med 1 700

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig