info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC får böta en halv miljon

NCC får böta 500 000 kronor. Två snickare utsattes för livsfara när en dola (odetonerat sprängämne) exploderade och stenar flög över 100 meter från platsen.

En fabrik och lager höll på att byggas den 4 maj 2011 vid Märbäcks industriområde, då en olycka inträffade. Efter sprängningen stötte en grävmaskin på en dola (odetonerat sprängämne) bland bergmassorna, uppger Svt Gävledala. När dolan detonerade och sprängkraften var så stor att stenar flög över 100 meter från platsen.

Får betala 500 000 kronor

Strax intill arbetade två snickare från NCC Construction, men redan två dagar tidigare hade en odetonerad sprängladdning anträffats. Snickarna beordrades tillbaka till arbetet utan att NCC hade tagit reda på om sprängplatsen var färdigundersökt. NCC anses därför ha utsatt arbetstagarna för livsfara. NCC straffas nu för arbetsmiljöbrott och får betala 500 000 kronor för oaktsamheten. Den 16 augusti 2011 inträffade en annan olycka med en dola som exploderade på ett anläggningsbygge i Arendal i Göteborg. En man skadades allvarligt och tre personer skadades lindrigt vid den olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC får böta en halv miljon

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig