info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC-byggen hemsökta av tjuvar

Natten mellan onsdagen och torsdagen bestals tre av NCC:s byggen i Färjestaden på Öland. Tjuvarna fick med sig maskiner och utrustning till ett värde av 250 000 kronor.

Jonas Eliasson, arbetsledare på NCC, tycker stölderna är försmädliga.
– Vi har polisanmält händelsen och hoppas att de boende i området kan ha sett något. Det här kan inte ha skett obemärkt. I och med att det handlar om utrustning som väger runt 1,5 ton måste de ha använt en lastbil eller liknande, säger han till Barometern.
Sammanlagt tre av NCC:s byggen i Färjestaden bestals och tjuvarna fick bland annat med sig två ”paddor” och en ”stövel”, vilka är maskiner som används för att platta till jordmassor med. Dessutom saknas en länspump och ett större elverk. Tillsammans är de försvunna maskinerna och utrustning värda omkring 250 000 kronor.
– Vi har inte blivit utsatta för det här tidigare. I och med att grejerna var så tunga var de inte inlåsta. Det här måste vara folk som vet vad man ska använda de här maskinerna till. Och de har planerat det, säger Jonas Eliasson till tidningen.

Enligt Kalmarpolisen har det skett ett antal liknande stölder den senaste tiden i länet. Uppskattningsvis har verktyg för 500 000 kronor försvunnit från byggen av bland annat nya konstmuseet och polishuset i Kalmar. Kalmarpolisen utesluter inte att det är samma personer som ligger bakom byggstölderna i området.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC-byggen hemsökta av tjuvar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig