info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC anställer fler invandrare

NCC ska anställa fler bygg- och anläggningsarbetare med invandrarbakgrund. Därför rekryterar företaget nu deltagare till ett tvåårigt projekt.

NCC behöver anställa fler byggnadsarbetare för att klara det kommande rekryteringsbehovet och siktar nu in sig på människor med invandrarbakgrund. Under en tioårsperiod kommer byggbranschen att behöva 30 000- 40 000 personer.
Därför startar företaget ett projekt med en utbildning i Malmö. I staden är andelen personer med invandrarbakgrund 32 procent, men bara ett fåtal av NCCs anställda i området har denna bakgrund.

– Vi behöver attrahera personer som traditionellt inte har sökt sig till vår bransch och visa dem att byggbranschen kan erbjuda bra arbeten. Den mångkulturella befolkningen i Malmö är dessutom vår kundkrets, säger Lars Tengvall, som är projektledare på NCC Construction AB.
Bakom projektet står förutom NCC också Malmö stad, länsarbetsnämnden, Stadsfastigheter, Malmö gatukontor och Mölledalsgymnasiet.

De som kommer att delta i utbildningen är arbetslösa med invandrarbakgrund i 20-30-årsåldern. Dessa kommer att studera till betongarbetare, murare, snickare och anläggningsarbetare enligt ett godkänt vuxenutbildningprogram, med teori och praktik varvat. Sedan kommer de att praktisera ute på olika arbetsplatser. Efter en godkänd examen får de yrkesbevis och ett betyg.

Totalt kommer 40 personer att delta i utbildningen. 13-14 av dem kommer NCC att anställa och övriga, räknar man med, har en utbildning så att de kan få arbete inom andra företag.

Under den kommande perioden ska de byggnadsarbetare som är anställda på NCC utbildas på seminarier och kurser, för att förberedas på att jobba i en mer mångkulturell miljö än idag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC anställer fler invandrare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig