info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Montör omkom i trappras

Den man som omkom då ett trapphus rasade samman i Solna på torsdagen var montör och anställd av en underentreprenör till Peab. Raset skedde i samband med montering av trappelement.

Enligt huvudentreprenören Peabs informationschef Niclas Brantingson skedde olyckan då arbete med de prefabricerade trappelementen pågick runt våning sju. Utredning pågår men Niclas Brantingson säger att man förmodar att det översta elementet av någon anledning slog i så att det skapades en dominoeffekt ner genom hela trapphuset.

Tre till sjukhus

Tre montörer som befann sig i trapphuset då det rasade samman fördes till sjukhus. En av dem blev så allvarligt skadad av rasmassorna att han omkom på sjukhuset. Ytterligare en man ska ha fått allvarliga fysiska skador medan den tredje blev chockskadad. Alla tre var anställda hos en underentreprenör till Peab.

Polisen utreder nu

Olyckan inträffade på bygget av ett tolv våningar högt kontorshus i Solna norr om Stockholm. I dag har Peab samlat övriga anställda på bygget för information om det inträffade samt erbjudit stödsamtal.
I nuläget är det oklart hur raset kunde ske. Polisens tekniska utredning pågår, Arbetsmiljöverket kommer att inleda sin utredning i nästa vecka och även Peab ska utreda hur olyckan kunde inträffa.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Montör omkom i trappras

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig