info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Montör dog i Norgeolycka

Det var en 48-årig svensk ventilationsmontör som dog i gårdagens arbetsplatsolycka i Norge. Han hittades död vid ventilationsaggregatet, där han arbetade med installationer.

Mannen arbetade i ett ventilationscentral till en skola i Ski, tre mil söder om Oslo. Han påträffades på sin arbetsplats av en svensk kollega som gått för att leta efter honom.
Inga vittnen finns till händelsen. Men polisen utgår ifrån att han fallit.
-Vi tror att han har fallit två till tre meter. Han verkar ha stått på ventilationsanläggningen och sedan fallit till marken, säger Roy Taranger, polisens utredare i Follo politidistrikt.
Polisen har inlett sin utredning, liksom Arbeidstilsynet.
-Mannen kommer att obduceras. Vi vill veta om detta var orsakat av en olyckshändelse eller sjukdom, säger Roy Taranger.

Vill inte spekulera

Den omkomne var anlitad av en underentreprenör på arbetsplatsen och han höll på med att montera ventilationsrör till ventilationsaggregat.
-Vi vill inte spekulera i vad som kan ha hänt. Det enda vi med säkerhet vet är att medarbetaren påträffades vid ventilationsaggregatet, inget annat, säger Lars Edvardsen representant för J.I. Bygg, som är huvudentreprenör för byggprojektet på skolan.
Han säger att det rörde sig om ett rent rutinarbete.
-Vid 17-tiden igår eftermiddag skulle mannen och hans kollega äta ihop. Men han kom aldrig. Kollegan gick för att leta efter honom och då han kom till arbetsplatsen hittade han honom död, berättar Lars Edvardsen.

Arbetade åt underentreprenör

På arbetsplatsen pågår ett inneklimatprojekt, med ventilations- och rörläggningsarbeten. Det norska företag där ventilationsmontören var anställd, hade anlitats av en underentreprenör med ansvar för montage av ventilationskanaler.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Montör dog i Norgeolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig