info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Minst sju döda byggarbetare i Mexiko

Minst sju personer har omkommit och nio personer har skadats allvarligt – samtliga byggarbetare – i en olycka i en shoppinggalleria i Mexiko City igår måndag.

Byggarbetarna höll på att renovera ett parkeringsgarage under shoppinggallerian från 1981 när bygget kollapsade för att en truck kört in i en pelare som gick sönder och i sin tur orsakade ett ras.

Flera av de döda följde med raset fem våningar ned och begravdes under tunga betongblock, som inte hunnit fästas. Brandkåren, civila och Röda korset kämpade hela natten för att få ut personer från olycksplatsen. Två personer ska fortfarande finnas kvar i byggmassorna.

Utredning tillsatt

Det är i nuläget oklart vad som orsakade den allvarliga olyckan men en utredning är tillsatt. Men Fausto Lugo, chef för Mexiko Citys medborgarskydd, säger i en intervju i El País att det inte bara rör sig om vanligt slarv.
– Ett tidigare fel i konstruktionen gjorde att pelaren gick tvärt av och föll ned på underliggande balkar som också gick sönder. Dessa rasade ned på vattencisterner som i sin tur rasade ytterligare några våningar ned och klämde fast det bygglag som befann sig på platsen.

Anhöriga är underrättade och stadens borgmästare har på Twitter beklagat sorgen och uttryckt sitt stöd för de anhöriga.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Minst sju döda byggarbetare i Mexiko

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig