info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Männen verkar känna sig hotade"

>>Ingela Mineur, 50, arbetslös snickare

Motstånd som jag har mött från arbetsgivare
– Om jag kommer till ett nytt ställe, då måste jag visa dubbelt så mycket vad jag kan. En nackdel är att man syns som kvinna på arbetsplatsen och du har ögonen på dig. Det är inte ovanligt att det hittas på falska rykten om det jag gör, för att jag ska framstå som en sopa. Det verkar som om männen känner sig hotade när en kvinna kommer in i ett så manligt tungt yrke.

Om jag blivit bortvald när jag har sökt jobb
– Jag vet att det är så, fast att de säger att det inte är så. För ett tag sedan ringde de från ett bemanningsföretag och sa att jag kunde börja jobba. Några dagar senare ringde de igen och sa att det inte blev något. Jag är övertygad om att det är för att jag är kvinna. Och det berodde inte på bemanningsföretaget, utan på byggföretaget som ville hyra in folk.

Det här behöver förändras
– Det kommer aldrig att bli någon förändring. Jag har varit i den här svängen så länge, men jag tror inte att de kommer att tillåta att vi kommer in inom bygg. Det är lättare för plattsättare, elektriker och målare att komma in i byggbranschen, där är det fler kvinnor. Kanske kan det bli en förändring med den yngre generationen.

Läs hela granskningen av kvinnors arbetslöshet inom bygg här.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Männen verkar känna sig hotade"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig