info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobbarens oro: ”Man får snart gå på bete på gräsmattan”

Det finns stora utmaningar just nu – det är de helt eniga om. Och vilka har egentligen jobbtelefon och varför? Och har de någon gång lockats av att spela någon annan? Panelen har som vanligt svaren.

Kostnaderna slussas ner till arbetarklassen.

Karl Paine, 31 år, snickare och skyddsombud, Växjö

Här och nu: Vilken är landets största utmaning?

– Att priserna ökar på allting och det är alltid arbetarklassen som får stå för det. Inte elbolagen eller de stora livsmedelsföretagen. Kostnaderna slussas ner till arbetarklassen och det finns inget politiskt svar från något håll på hur det ska lösas.

Har du en arbetstelefon?

– I min roll som skyddsombud och lagbas har jag det. Men inte som snickare, sen tycker jag inte att man ska behöva slita på sin privata telefon i jobbet. Men behöver man ta kontakt med någon kan man göra det på andra sätt, till exempel komradio.

Spela teater – något för dig?

– Det har jag faktiskt aldrig testat på. Men jag håller en del utbildningar via förbundet och då måste man gå in i en viss roll, det är snudd på skådespeleri. Men jag tror inte att jag är så bra på det, då går jag hellre och ser på teater.


Jag ska inte behöva slita på min privata telefon, det är ju risk att den kan gå sönder.

Alexander Westberg, 39 år, betongarbetare, Norrköping

Här och nu: Vilken är landets största utmaning?

– Det är väl att få ordning på inflationen. Allt blir ju bara dyrare och dyrare. El, mat och räntor. Man får ju snart gå på bete ute på gräsmattan för att få i sig något att äta.

Har du en arbetstelefon?

– Nej, men det behöver jag inte heller. Men är man på ett bygge där arbetsledningen inte vill gå ut, utan vill ringa en hela tiden så behövs det. Jag ska inte behöva slita på min privata telefon, det är ju risk att den kan gå sönder. På ett större bygge ska man inte behöva springa och leta efter folk, men är det välorganiserat behövs det inte heller.

Spela teater – något för dig?

– Nej, det gör jag så mycket på arbetstid, mest komedi, så det behöver jag inte göra på fritiden. Nej, teaterlivet är inget för mig.


Jag är inte rädd för att pröva nytt.

Göran Månsson, 61 år, rörmokare, Tallkrogen

Här och nu: Vilken är landets största utmaning?

– Oj, vilken stor fråga! Se till att folk har jobb, för att vi ska kunna driva den här firman Sverige behöver vi få in skattestålar. Vi på rör- och elsidan är inte så hårt drabbade än, men vi ser på konsultbasis att de inte har så mycket att räkna på, så om ett år kommer det att bli tufft.

Har du en arbetstelefon?

– Ja, det är den telefonen du ringer på. Jag jobbar som rörmokare och med service. Vi är ju tvungna att ha det då vi har jättemycket kundkontakt. Vi har ju tidrapportering, arbetsordrar och hela konkarongen på våra telefoner.

Spela teater – något för dig?

– Det var en jättebra fråga … Jag har gjort det tidigare, men det var i barnaåren. Jag vet inte om jag skulle ha modet nu, men jag är samtidigt inte rädd för att pröva nytt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobbarens oro: ”Man får snart gå på bete på gräsmattan”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig