info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Man död efter fall på bygge – Veidekke: "Med stor sorg vi tagit emot beskedet"

En 25-årig man avled under måndagskvällen efter ett fall på en byggarbetsplats i Malmö. Mannen jobbade för en underentreprenör till Veidekke. Olyckan inträffade på projektet Vista i Hyllie.

Räddningstjänst var snabbt på plats men mannens liv gick inte att rädda. Foto: Patrick Persson/pppress.se

Det var under måndagskvällen, strax efter klockan 17, som en allvarlig arbetsplatsolycka skedde i Hyllie, Malmö. En man i 25-årsåldern som arbetade för en underentreprenör till Veidekke föll, enligt polisen, från hög höjd.

– Mannen har fallit från en byggställning, säger Robert Nilsson, arbetsmiljöansvarig på Byggnads region Skåne.

Den omkomna mannen föll från en byggställning enligt polisen. Foto: Patrick Persson/pppress.se

Kontorshus med tio våningar

Han har pratat med huvudskyddsombudet på plats och berättar att de lämnade arbetsplatsen vid 01:00 i natt och att de ska träffas nu igen på morgonen för att gå igenom vad som har hänt.

Olyckan inträffade på projektet Vista i Hyllie där Veidekke bygger på uppdrag av fastighetsbolaget Wihlborgs. Det handlar om ett kontorshus med som mest tio våningar.

– Det är alldeles för många som omkommer på byggarbetsplatser. Ett dödsfall är alltid tragiskt och de här unga killarna som omkommer har hela livet framför sig. Jag lider med hans anhöriga, säger Robert Nilsson.

Mannen omkom under bygget av kontorshuset Vista i Malmö. Foto: Wihlborgs

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av olycksplatsen. I dag på morgonen var avspärrningarna ännu kvar för fler utredningsåtgärder på plats.

Veidekke sände i går kväll ut ett pressmeddelande om händelsen. Företaget skriver att räddningstjänsten kom till byggarbetsplatsen fort men att mannen konstaterades vara avliden.

”Med stor sorg”

– Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet om det tragiska som hänt, och vi tänker först och främst på hans anhöriga och på de drabbade på arbetsplatsen, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg på Veidekke.

Polisen utreder händelsen som vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.

Anhöriga är underrättade.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget. 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Man död efter fall på bygge – Veidekke: "Med stor sorg vi tagit emot beskedet"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig