info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Man behöver skydda sig"

Magnus Kvist vd för Dana Lim Sverige kommenterar kritiken av riskerna med företagets brandskyddsskum. ”Vi tillhandahåller säkerhetsdatablad”.

Byggnads varnar för riskerna med ett polyuretanskum som upptäckts på flera arbetsplatser i Skaraborg i samband med brandskyddsarbete. Det rör sig om Guard PU NBS Foam 586 från Dana Lim.
Magnus Kvist vd för Dana Lim Sverige tycker det är viktigt att byggnadsarbetare får tillgång till säkerhetsdatablad och använder rätt skyddsutrustning.
– Detta är som vilket fogskum som helst som innehåller polyuretan, oavsett vilken tillverkare som tillhandahåller produkten. Alla de typerna av skum har risker man behöver skydda sig emot, säger han.

Vilket ansvar tar ni som tillverkare för att arbetarna ska få information?
– Det vi kan göra är att påtala vikten av information till användare och vi ser till att säkerhetsdatablad finns hos alla återförsäljare. Vi följer därmed de lagar och regler som finns. Man kan också ladda hem säkerhetsdatablad från vår hemsida. Men tyvärr vet jag att man ibland slarvar på arbetsplatserna.
Enligt Magnus Kvist arbetar företaget för att minska riskerna med olika typer av skum, samt att andra fogsätt än skum ska användas vid brandskydd, för att få ner hälsoriskerna.
Han säger att det finns lämpliga fogmassor istället för fogskum.
Läs mer:
Varnar för farligt brandskum

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Man behöver skydda sig"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig