info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Man bärgad en vecka efter broras

Nästan en vecka efter att den 63-årige arbetaren dog i samband med att bron i Överkalix rasade lyckades räddningspersonal få upp honom. Vad mannen gjorde på platsen är det ännu ingen som vet.

Det var förra lördagen som en 63-årig man avled i samband med att en bro över Bönälven i Överkalix rasade. Först sent natten till fredagen lyckades räddningspersonal få upp honom. Enligt Norrländska Socialdemokratens nättidning hade specialister fått kallas in och det var de som efter ett långt och intensivt arbete, där bland annat vatten leddes bort och borrar bearbetade den tjocka vävbanan, som de slutligen nådde mannen och kunde bärga honom.
Mannen är ännu inte officiellt identifierad och ingen vet i nuläget vad han gjorde på platsen. Enligt Jan Andersson, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket i Luleå och handläggare för utredningen, säger huvudentreprenören Svevia att det inte skulle utföras något arbete den aktuella lördagen.
– Vi har samlat in en mängd fakta och ska på måndag titta på dessa för att se om det går att hitta den bakomliggande orsaken, säger Jan Andersson.
Enligt Jan Andersson kan det bli svårt att klarlägga vad som egentligen hänt eftersom mannen uppenbarligen var ensam på platsen och det inte finns några vittnen till olyckan.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Man bärgad en vecka efter broras

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig