info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mahdi fortsatte familjetraditionen: "Har övat jättemycket"

Sveriges bästa unga plåtslagare är nu utsedd. Mahdi Barbari tog hem guldet under gårdagens SM för unga plåtslagare. Enligt juryns motivering var det ett arbete som var väl planerat och noggrant genomfört. Men han är inte den första i familjen som vinner utmärkelsen.

Mahdi Barbari, vinnare i SM-guld för unga plåtslagare 2022. Foto: Press/Jonas Ljungdahl
Foto: Press/Jonas Ljungdahl

Tävlingen ”SM för unga plåtslagare” är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning. Mahdi Barbari, 22 år, går till vardags sista året på Uppsala Yrkesgymnasium Jälla.

Grattis till vinsten! Hur firar du?
Igår åkte vi från Växjö och det tog sex timmar innan vi kom hem, då var vi för trötta. Men ikväll ska jag gå ut och fira med kompisar.

Varför tror du att du vann?
Jag planerade ordentligt. Sedan hade jag min lärare och bror som tipsade mig hur jag skulle göra och hjälpte mig väldigt mycket. Jag fokuserade bara på guldet och jag fick det. Jag har övat jättemycket.

Varför plåtslagare?
Det var min bror som började med plåtslageri. Första året på gymnasiet går man runt och testar andra yrken. Så jag testade flera andra, men jag kom tillbaka till plåtslageri. 

Vad är bäst med yrket?
Att man är fri! Det passar bra för mig som är kreativ och är perfekt om man vill utveckla sig själv.

Vad tänker du om framtiden?
Jag tänker öppna egen plåtslagarfirma med min bror när jag är klar med skolan. Han tog SM-guldet för två år sedan, 2020.

Så ni är en riktig SM-guld-familj?
Haha, ja det är vi!

På andra plats i tävlingen kom Marcus Falck från Viskastrandsgymnasiet i Borås och på tredje Tobias Konz från Nobelgymnasiet i Karlstad.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mahdi fortsatte familjetraditionen: "Har övat jättemycket"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig