info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lista: Så påverkar surfandet din hälsa

Bra hållning och surfa inte för länge. Det är två bra råd för att du ska undvika ohälsa när du kollar filmklipp och sms.

Byggnadsarbetaren har träffat ett gäng snickare på en byggarbetsplats i Linköping för att prata om surfandet på rasterna. De – precis som alla andra – riskerar att drabbas av hälsoproblem av allt surfande. Bland annat värk i nacke och axlar. Här är tre vanliga problem som kan drabba de som surfar:

1. Gamnacke (SMS-nacke)

Att sitta med framåtböjt huvud och titta ner på en mobil kan leda till problem. Det kan handla om nackbesvär, muskelspänningar och huvudvärk. Men även om värk i axlar och skuldror. Försök att undvika problemen genom bra hållning. Med andra ord – rak rygg och med huvudet rakt över axlarna. Lyft sedan upp mobilen framför dig. Undvik att titta nedåt.

2. Irriterade ögon

Om du glor för mycket på en skärm kan det leda till torra och irriterade ögon. Du kan få huvudvärk och suddig syn. Det hela kan leda till kramp i ögonen som i sin tur kan orsaka falsk närsynthet. Tänk på att avståndet till mobilen bör vara minst 35 centimeter. Det är även viktigt att inte sitta för långa stunder.

3. Öroninflammation

Många som använder smartphones lyssnar på musik i lurar som stoppas in i öronen. Något som inte är helt riskfritt då det kan leda till infektioner och inflammationer. Försök undvika besvären genom att hålla lurarna så rena som möjligt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lista: Så påverkar surfandet din hälsa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig