info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lars Vikingson åtalad

Åklagaren väckte i dag åtal mot de omskrivna baltuthyrarna Lars Vikingson och Christian Mark. De misstänks för grova skattebrott och bokföringsbrott.

Åklagarna anser det bevisat att Lars Vikingson och Christian Mark undanhållit staten cirka 3,1 miljoner kronor. Detta genom att strunta i att anmäla sin näringsverksamhet till skattemyndigheten. Några skattedeklarationer har inte heller kommit in.
Om de båda kompanjonerna döms riskerar de maximalt sex års fängelse.
Gina Kezovska, åklagare på Ekobrottsmyndigheten (EBM), anser att bevisningen håller för en fällande dom.
– Att jag över huvud taget åtalar innebär att jag anser att bevisningen räcker. Annars hade jag begått tjänstefel, säger hon.

Lars Vikingson och Christian Mark har sedan 2000-talets början sysslat med uthyrning av arbetskraft från Östeuropa. Verksamheten har bedrivits i en mängd olika företag i Sverige och utomlands.
Det var efter tidningsskriverier om Vikingson och Mark som utredningen mot dem tog fart på allvar. Redan tidigare fanns en del anmälningar. När de av tidningar drogs ut i offentlighetens ljus så sammankallade EBM olika myndigheter för en närmare granskning. Detta har nu lett fram till åtal.
Tillsammans med Mark och Vikingson står ytterligare en man åtalad, för medhjälp.
Rättegången inleds den 24 maj.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lars Vikingson åtalad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig