info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lägre vinst för Peab

Byggbolaget Peab avslutade året starkt och redovisar i rapporten för fjärde kvartalet ökad omsättning och stigande marginaler för såväl bostadsbyggandet som anläggning. Ledningen föreslår en aktieutdelning på 2,10 kr.

Vinsten för årets sista kvartal hamnade på 430 miljoner kronor före skatt och det var något sämre än motsvarande kvartal 2010 då vinsten var 464 miljoner kronor. Omsättningen summeras i rapporten till 13 244 miljoner kronor och orderingången till 6 902 miljoner kronor. Aktieutdelningen som förslås, 2,10 kr, är 50 öre lägre än utdelningen 2010.
I rapporten skriver bolaget att marknadsutsikterna är svårbedömda. Enligt Jan Johansson, vd i Peab, upplever ledningen att det fortfarande finns ett bra utbud av nya projekt, men att de samtidigt är vaksamma för vilka effekter skuldkrisen kommer att få på marknaden.
Bolagets huvudscenario är att bostadsbyggandet i Sverige minskar med nio procent under 2012. Det ser däremot bättre ut för anläggningssidan där det förväntas en tillväxt på två procent. Sammantaget spår Peab ändå en negetiv investeringsvolym för bostäder och anläggning med fem procent under året.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lägre vinst för Peab

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig