info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lagbas på Peab året byggnadsarbetare

Mattias Kleman, 29 år, från Västerås har av Byggnads blivit utsedd till årets byggnadsarbetare. Förstapriset är 20 000 kronor. - Det känns härligt. Det är roligt att man uppskattas för både den fackliga och yrkesmässiga arbetsinsatsen, säger Mattias Kleman.

Byggnads motivering till att han får utmärkelsen är att han har mycket goda och mänskliga egenskaper i det facklig arbetet och i rollen som lagbas och arbetskamrat.
Mattias Kleman började sin karriär som byggnadsarbetare direkt efter grundskolan då han gick byggymnasiet i Enköping. Han har i princip alltid arbetat fackligt. Under de senaste året har han även blivit lagbas på Peab i Västerås.
– För att bli en bra byggnadsarbetare tror jag man måste var engagerad. Det är även viktigt att vara lojal mot arbetskamraterna och allmänt glad och trevlig. Det måste vara roligt på jobbet.
När det gäller de fackliga frågorna tycker han att det är viktigt att kämpa för ackordet och att byggtiderna blir längre.
Priset på 20 000 kronor kommer mycket lämpligt.
– Jag fick en dotter för två veckor sedan så vi måste köpa lite saker. Sedan kommer det att gå en del på semestern i sommar, säger Mattias Kleman.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lagbas på Peab året byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig