info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

KU ska pröva Laval-lag igen

KU ska åter igen pröva om det finns grund för en vilandeförklaring vad gäller regeringens Laval-förslag. Det beslutade riksdagen i går.

– Nu har KU chansen att visa att de står upp för svenska och utländska arbetare, säger Hans Tilly, Byggnads ordförande i en kommentar.
Det är många turer kring det Laval-förslag som regeringen har lagt och beslutet i riksdagen har blivit uppskjutet flera gånger
I förra veckan la oppositionen en vilandeförklaring angående regeringens Laval-förslag. Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet vill att lagförslaget läggs på is under ett år, eftersom de anser att förslaget strider mot den grundlagsskyddade föreningsrätten.
Riksdagen beslutade i går att frågan åter igen ska prövas i KU. Frågan om vilandeförklaring har prövats i KU tidigare, men fick då avslag av den borgerliga majoriteten. Då prövades bara två paragrafer i utstationeringslagen. Nu ska alla lagförslagen prövas. Om KU vill avvisa vilandeförklaringen måste lagrådet höras. När beslut kan fattas i riksdagen är fortfarande oklart.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: KU ska pröva Laval-lag igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig