info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kroppen kvar i vattnet

Den man som omkom vid ett broras i Överkalix i helgen ligger fortfarande kvar bland rasmassorna. Arbetsmiljöverket utreder hur man, utan att orsaka nya ras, ska lyckas få upp kroppen.

Till Byggnadsarbetaren säger Lena Meijer på Arbetsmiljöverket att man inte vet om det är den försvunne underentreprenören som ligger i rasmassorna.
– Vi har inte kunnat identifiera kroppen ännu, så vi kan inte med säkerhet säga att det är underentreprenören som omkom i olyckan.

Risk för nya ras

I nuläget arbetar arbetsmiljöverket med att planera hur man ska kunna få upp kroppen ur rasmassorna på ett säkert sätt. Enligt Lena Meijer måste man skära i bron, vilket kan leda till nya ras.
Vad den omkomne mannen gjorde under bron när olyckan inträffade vet inte arbetsmiljöverket. För att ta reda på varför bron rasade håller man nu på att samla in fakta om vad för slags rivningsarbeten som utfördes på bron innan olyckan.

Vill veta om han var där ensam

Om det är den 60-åriga rivningsarbetaren, vars företag anlitats av huvudentreprenören Svevia, vill Arbetsmiljöverket veta varför han befann sig där på en lördag och om han var ensam.
– Det finns bestämmelser om ensamarbete. Vid farliga arbeten, som det här var, måste det finnas en annan person på plats som man kan få hjälp av, säger Lena Meijer.
Olyckan har polisanmälts och en förundersökning om arbetsmiljöbrott är inledd.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kroppen kvar i vattnet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig