info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kranförare startade insamling för Erik: ”Det är så lätt att göra något sådant här”

Solidariteten är stark bland Sveriges kranförare. Efter att ha läst Byggnadsarbetarens artikel om Erik Henrikssons olycka startade kollegerna Ronnie Larsson och Marcus Holmberg en insamling. På bara några dagar har de fått in nästan 10 000 kronor.

Förra veckan berättade Byggnadsarbetaren om kranföraren Erik Henrikssons tuffa vardag efter den svåra olyckan som nästan tog hans liv på NCC-bygget i Norrköping.
Artikeln delades i en Facebookgrupp för kranförare och i kommentarsfältet valde många att uttrycka sin sympati för kollegan. En av dem var Ronnie Larsson i Ljungby, som till vardags kör lastbil med palfingerkran.
– Det här gick rätt in. Jag tänkte att ”han har det inte lätt den killen”, säger Ronnie.

LÄS MER: Livet efter olyckan

Erik lever i dag utan skallben och en smäll mot huvudet kan bli förödande. Hans hem i Åsbro behöver anpassas men det är tufft ekonomiskt ”när Afa och Försäkringskassan krånglar”.
– Då skrev jag i en kommentar att man kanske skulle anmäla honom till Sofias änglar. Samma kväll skickade en kille som heter Marcus Holmberg ett meddelande till mig och föreslog att vi skulle göra någonting. Jag skrev tillbaka och föreslog en insamling där man swishar in pengar.
Ronnie och Marcus kände inte varandra sedan tidigare. Och ingen av dem kände Erik. Men efter att ha kontaktat honom startade de i torsdags en insamlingssida på Facebook. Sedan dess har de samlat in nästan 10 000 kronor till den olycksdrabbade kollegan.
– Den senaste uppdateringen från Erik i går var att det kommit in 9 100 kronor. Det är ju rätt så skapligt tycker jag. De flesta som skänkt kommer från kranförarsidan men spridningen är rätt hyfsad, säger Ronnie.

LÄS MER: Erik vill ha sin olycka prövad

Nu hoppas Ronnie att Eriks hemmiljö till slut kan anpassas.
– För 9 000 kan du nästan ha en snickare i tre dagar med material. Det är i alla fall en bit på vägen.
Men kanske har insamlingen också ett värde som inte kan mätas i kronor och ören. Att en kollega får veta att han inte är bortglömd och att kranförarna tar hand om varandra.
– Erik blev glatt överraskad och skulle ju vara nöjd om insamlingen slutar i morgon. Det är så lätt att göra något sådant här. Jag känner väl inte att jag gjort något jättejobb, men hoppas det har gjort skillnad, säger Ronnie.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kranförare startade insamling för Erik: ”Det är så lätt att göra något sådant här”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig