info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konflikten i Gävle är löst

Den konflikt som pågått under en längre tid mellan Handels och Byggnads på avdelningen i Gävle är löst. Flera personer har slutat och Byggnads vill blicka framåt.

Den långvariga och infekterade konflikt som funnits på Byggnads avdelning i Gävle mellan de båda förbunden är över enligt Byggnads. Men än har inte Arbetsmiljöverket avskrivit ärendet.
– Vi har ännu inte fått något svar från Handels om hur man vill göra, men jag skulle tro att det är en rent formell fråga, säger Anita Nordström som är sektionschef på Arbetsmiljöverket i Falun.

Ny situation
Hon berättar att hon var med arbetsmiljöinspektören på avdelningen i början av oktober och att de då möttes av en ny situation.
– Flera personer hade slutat eller skulle sluta så situationen var en helt annan. Vi ställde frågan till Handels skyddsombud Poul-Erik Jensen om han ville återkalla sin skrivelse till oss, men han var fundersam. Sen har han inte återkommit till oss och vi har inte fått kontakt med honom, säger Anita Nordström.
Ärendet är alltså fortfarande öppet men Anita Nordström säger att Arbetsmiljöverket inte längre driver frågan:
– Det är en helt ny sammansättning av personer på avdelningen så det finns ingen grund för det.

Ser framåt
Från årsskiftet träder den nya regionen GävleDala i kraft och Byggnads förbundssekreterare Torbjörn Hagelin säger i ett pressmeddelande att Byggnads nu blickar framåt.
Byggnadsarbetaren har förgäves sökt Poul-Erik Jensen på Handels.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konflikten i Gävle är löst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig