info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Kommer ha det tills att det fastnar i vinkelslipen"

Skäggentusiasten Rasmus Svensson praktiserar som svetsare på en firma i Malmö. I hans arbete kan svetsloppor få skägget att fatta eld. Lösningen hittade han på sociala medier.

Rasmus Svensson har drömt om ett vikingaskägg i hela sitt liv. Han berättar att han har haft sitt skägg i åtta år och att det är ungefär två knytnävar långt, vilket gör att de skydd som finns till hands inte alltid täcker hela skägget. Det är både bra och dåligt enligt Rasmus.

Nuvarande skydd för kort

– Ansningen av skägget sköter svetsningen då den nedre delen sticker ut under skyddsutrustningen. Det spar tid, men jag vill inte att det ska ta fyr heller, säger Rasmus Svensson som använder en tub, en slags skidmask med tyg som ska skydda ansikte och hals.
Lösningen på problemet hittade Rasmus på sociala medier – han skrev ett inlägg i Facebook-gruppen ”Svetsare utan gränser” och fick massor med tips och kommentarer om hur andra svetsare gör för att skydda sina skägg.
– Det bästa tipset hittills är en slags läderpåse som en kan ha skägget i. Man kan även ha pennor i den. Jag ska försöka sy en så fort jag kan, vill man ha kvar skägget måste man göra det bästa av situationen.

Fick flera tips

Ett annat tips var att fläta skägget eller att vika in det under en halsduk. Andra svetsare lade upp bilder som visade olika hemmafixade lösningar med förlängda skydd i olika längder beroende på hur lång skägget är.
Rasmus har inga planer på att raka av sig skägget, men betonar samtidigt att en måste vara riskmedveten om man har ett långt skägg och jobbar som svetsare.
– Jag kommer att ha kvar det tills den dag det fastnar i vinkelslipen, säger Rasmus Svensson.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Kommer ha det tills att det fastnar i vinkelslipen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig