info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet V23-28

”Knark och fylla vid arenabygge”

Byggnadsarbetare ska ha varit fulla och använt kokain vid bygget av Tottenhams nya arena, enligt en brittisk byggtidning.

Problem på bygget av Tottenhams nya hemmaarena. Foto: Hzh/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Tottenhams nya arena i norra London skulle egentligen invigas i augusti i år men bygget är kraftigt försenat. Tidsplanen flyttas fram hela tiden och kostnaderna har skenat, skriver Aftonbladet.

Nya uppgifter sätter bygget i ännu sämre dager. En källa berättar för magasinet Construction News att byggnadsarbetare ska ha druckit öl och tagit droger på arbetstid. Fysiska bråk ska också ha förekommit.

– Folk var helt borta och började morgonen med att dricka innan de gick till byggarbetsplatsen och snortade kokain på toaletten, säger källan till Construction News.

Det ansvariga byggbolaget Mace gör regelbundna drogtester och säger sig inte ha fått kännedom om problemen. Men bolaget får även kritik för en otydlig ledningsstruktur och bristfällig samordning på en arbetsplats där underentreprenörerna har mer kontakt med fotbollsklubben (Tottenham Hotspurs) än med byggföretaget.

En källa till Construction News säger att det som normalt brukar ta en vecka att utföra nu tar en månad, delvis på grund av ”usel kommunikation” mellan entreprenörerna. Materialbrist och svårigheter att få el till maskinerna har också varit problem.

Den nya stadion väntas stå klar först i januari 2019, erfar Construction News. Arenan heter Tottenham Hotspur Stadium och ska få en kapacitet på 62 000 personer.

Annons
Ejendals 640×240 V22-25
arrow_forward Senaste nytt