info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Knappast något vi gläds över"

Fortum kommenterar nu att deras byggarbetsplats i Hjorthagen har utsetts till årets sämsta bygge. "Knappast något vi gläds över", skriver Fortums representant.

Fortum har nu på sin hemsida gått ut med ett pressmeddelande där de kommenterar att deras kraftvärmeverk i Hjorthagen utsetts till årets sämsta byggarbetsplats av tidningen Byggnadsarbetaren.
”Det är knappast något vi gläds över, men med den tragiska olyckan inte ens en månad bort så kan jag förstå deras val även om jag inte delar den bild de målar upp av säkerhetsarbetet generellt vid byggarbetsplatsen” säger Ulf Wikström, hållbarhetschef på Fortum Värme.
Han beklagar dödsolyckan i november och förstår att den väcker reaktioner. Fortum kommer enligt honom att vända på varje sten för att få svar på hur olyckan kunde ske.

Granskar alla byggen

Ulf Wikström skriver i pressmeddelandet att de vill skapa maximal arbetssäkerhet. Enligt honom kommer Fortum nu, i hela koncernen, att gå igenom alla byggarbetsplatser, ytterligare skärpa kraven på leverantörer och partners, fokusera särskilt på de mest riskfyllda arbetsmomenten och verka för att internationell best practice inom byggverksamhet tillämpas hos de entreprenörer företaget anlitar.
”Det ändrar inte på det som hänt, med jag hoppas innerligt att det gör att vi kan sätta stopp för allvarliga olyckor.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Knappast något vi gläds över"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig