info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jordmassor rasade över mannen i diket

Jordmassorna rasade över den 25-årige mannen som höll på att gräva för hand i ett dike. Räddningstjänsten fick gräva loss mannen vid olyckan som inträffade vid ett villabygge i Jönköping.

Olyckan inträffade i slutet av förra veckan i samband med ett arbete vid en villa i ett område utanför Jönköping. I samband med en dikesgrävning med en grävmaskin hoppade en man i 25-års ålder ner i diket för att gräva för hand.
– Då rasade jordmassorna över honom. Jordmassorna gick upp till låren och han kunde inte ta sig loss, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen i Jönköping.

Begravdes delvis

Räddningstjänsten fick gräva loss mannen och han fick senare föras till sjukhus med ambulans. Mannen klagade på smärtor i foten. Olyckan rubriceras som vållande till kroppskada genom arbetsplatsolycka. Rörgravar och ledningsdiken är farliga arbetsplatser och flera dödsolyckor har inträffat med rasmassor.
Vid en olycka i våras
avled en man i 50-års åldern när han arbetade med att gräva för avlopp till en fastighet i Hudiksvall. Under arbetet gick han ner i en fler meter djup grop när en av väggarna gav vika och rasmassorna föll över mannen som delvis begravdes.

Läs mer: Brister kan ha orsakat dödsfall vid grävolycka

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Jordmassor rasade över mannen i diket

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig