info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Jag hörde en kraftig smäll"

"Jag hörde plötsligt en kraftig smäll." Kranföraren Sten Thomassen arbetar vid kraftvärmeverket i Värtan. Där dog två personer och en tredje skadades allvarligt i gårdagens olycka.

Olyckan hände vid pannmontaget. Själv satt Sten Thomassen och lyfte material till själva byggnaden.
-Det hördes en jättesmäll och jag förstod att något allvarligt hänt. Jag kollade först så att inget hänt med min egen last. Sedan ropades det ut att vi skulle tillkalla hjälp, berättar han.
För honom var sikten mot olycksplatsen skymd, men arbetet avbröts direkt. De anställda samlades så småningom hos beställaren Fortum.
-Vi vet inte orsaken till olyckan. Men det är tragiskt att det kunde ske. Man tänker på dem som har dött och deras anhöriga.

Stressigt

Det har pågått arbete dygnet runt den senaste tiden och flera arbetare vittnar om stress på arbetsplatsen.
-Det har varit väldigt stressigt från dag ett. Vi vet att det innebär stora risker, säger Sten Thomassen.
Flera utredningar görs om olyckan. I nuläget är polis, beställaren Fortum och Arbetsmiljöverket knapphändiga med information om händelsen.
Olyckan ska ha hänt då ett byggelement föll, en värmeavskiljare, en slags panel med värmerör. Uppgifter talar om en vikt på cirka 50 ton. Byggdelen ska ha fallit i samband med att den spelades upp och därefter träffat en skylift. Enligt vittnesuppgifter befann sig då två personer i liften och en tredje i närheten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Jag hörde en kraftig smäll"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig