info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Insamling efter Fortumolyckan

Ett antal medlemmar i Byggnads har gått ihop om att starta en privat insamling till de anhöriga för offren för byggolyckan på Fortum i Hjorthagen.

Det är medlemmar i Byggnads i Handen som tagit initiativ till insamlingen. Insamlingen har fått namnet ”solidaritet med kollektivavtalet”.
– Vi vill visa att det inte är vi och dom. Att dom också borde ha haft kollektivavtal och samma försäkringar som vi, säger byggnadsarbetaren Kent ”Renen” Johansson.

”Möjligt göra skillnad”

Tanken med insamlingen är dels att visa solidaritet med de anhöriga, dels att göra det möjligt för enskilda byggnadsarbetare runt om i landet att i handling visa sitt stöd till offren efter olyckan på Fortum. Pengarna ska gå till anhöriga till de två döda arbetarna, samt den person som skadades svårt.
– Egentligen ska man ju få hjälp via avtal och försäkringar, det ska inte behövas några insamlingar. Företaget har sagt att offren ska få minst lika mycket som vad kollektivavtalet ger, och det känns ju som en viss framgång, om det verkligen blir så också.

Anhöriglistor

För Kent ”Renen” Johansson är det ändå viktigt att ge medlemmar i Byggnads en möjlighet att göra skillnad.
– När vi fick veta att offren saknade avtal startade vi insamlingen, och på bara några dagar kom det in flera tusen kronor. Vi hoppas nu att våra ombudsmän får tillgång till anhöriglistor, så att pengarna kan komma fram till rätt personer sedan.

Valfritt belopp

Den som är intresserad av att bidra till insamlingen, kan sätta in valfritt belopp på postgirokonto 873602-7 och skriva ”Solidaritet med kollektivavtal”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Insamling efter Fortumolyckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig