info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inget tekniskt fel vid dödsolyckan

Det fanns inga tekniska fel som kan förklara att borriggen välte och en maskinförare omkom. Det visar undersökningar som den italienska tillverkaren gjort.

Den 10 maj klämdes en maskinförare ihjäl då borriggen välte och han hamnade under den. Olyckan inträffade i samband med en förflyttning av borriggen och det skedde under arbete med grundförstärkningar av en bostadsfastighet i Fatbursområdet i Stockholm. Arbetena där pågår inför byggandet av Citybanan. Efter olyckan lade Arbetsmiljöverket ett förbud på borriggen, bland annat i avvaktan på en utredning om det var något fel med själva maskinen.
Denna har nu undersökts av den italienska tillverkaren Comacchio, som dock inte har hittat något tekniskt fel som kan förklara olyckan.

Rapport till Arbetsmiljöverket

-Tillverkaren kommer att sända oss en rapport om maskinen som vi vidarebefodrar till Arbetsmiljöverket. Först när de ger oss klartecken kommer vi att använda maskinen igen, säger Hendrik Wille, projektchef för anslutning Stockholm Södra, för Bilfinger Berger, Citybanans entreprenör.
I olyckan dödades en polsk maskinförare som var anställd av ett dotterbolag till Bilfinger Berger i Polen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inget tekniskt fel vid dödsolyckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig