info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inget företag tar på sig fel

Ingen av de inblandade företagen vill erkänna att de gjort fel med monsterbalkarna. En lösning togs upp vid ett möte efter Byggnadsarbetarens besök.

– Jag har ingen detaljkunskap om den lösningen, men murarna ska inte behöva bära med handkraft. Så mycket är klart, säger Leif Svensson, projektledare hos beställaren Wihlborgs Fastigheter. Han säger att han agerat direkt då han fick veta att murarna burit balkar för hand. Han vill lägga ansvaret på murföretaget, Intermur.
– Peab som vi anlitat som entreprenör har vid upphandlingen sagt ifrån att lyfthjälpmedel ska användas, säger han.

Besviken

Byggnadsarbetaren har förgäves sökt både Peab och Intermur efter det möte som hölls. Tidigare sa Intermurs vd Robert Kjellin att man ifrågasatt balkarna redan vid byggstart, men inte fått något besked om hur de ska hanteras.
– Jag är lika besviken som alla murarna där ute, sa han.
Entreprenören Peab menar att man gett Intermur instruktion om hjälpmedel, för att murarna inte ska behöva bära.
– Egentligen skulle man lyfta dem med en lull, en byggtraktor, och sedan haft block och hissa dem på plats. Så har vi sagt att man ska göra, sa platschefen Lars Landgren.
På projektören Tyréns har ingen velat svara på frågor om hur man tänkt sig hanteringen av balkarna, utan har hänvisat alla frågor till beställaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inget företag tar på sig fel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig