info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ingen stämning mot byggbloggare

Byggbolaget Botrygg drar tillbaka sitt hot om stämning för förtal mot bloggaren och byggnadsarbetaren Calle Fridén. Stämningshotet kom efter ett blogginlägg där Calle Fridén kritiserade bolagets arbetsmiljö.

Det var i mitten av december förra året som Calle Fridén publicerade ett inlägg på den egna bloggen efter en olycka på Botryggs byggarbetsplats i Hammarby Sjöstad. Han skrev bland annat: ”Att företag som skiter i säkerheten får existera är rent bedrövligt – hur bra känns vinsten för Botrygg om nån dör på kuppen?”

Några dagar senare fick han ett mejl från Botryggs vd Michael Cocazza som ville att han skulle revidera eller plocka bort texten från bloggen. Något som Calle Fridèn inte gick med på.

– Jag vägrade det, men erbjöd honom att gå i svaromål på bloggen, vilket han inte gjort, säger Calle Fridén till tidningen Arbetarskydd.

En kort tid därefter kom det ett nytt mejl från Botrygg med en stämningsansökan där bolaget krävde att han skulle plocka bort blogginlägget. Om inte skulle företaget stämma honom för förtal. Men någon stämningsansökan kommer inte att lämnas in. Bolaget backar nu från sitt hot.

– Det har blivit en höna av en fjäder, men jag tycker ändå att han överdrev kraftigt när han i bloggen hävdade att vi skiter i arbetsmiljön. Det är lite väl magstarkt och dessutom inte sant, säger Michael Cocazza och fortsätter:

Om han skrivit inlägget 2008 hade jag varit tyst, men vi har förbättrat oss och har knappt en anmärkning från arbetsmiljöverket under 2010. Jag tror det är tre stycken.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ingen stämning mot byggbloggare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig