info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Informationen är helt fel"

UAB Seltabs ägare Nerijus Pargaliauskas tillbakavisar alla Darius Bagdzevicius uppgifter. "Informationen han lämnat är totalt fel och det finns ingen möjlighet att bekräfta den" säger han.

I en separat artikel har vi berättat om Darius Bagdzevicus som hävdar att han inte fått betalt för byggjobb han utfört för företaget UAB Seltab i Sverige. I morgon, onsdag, möts han och UAB Seltabs ägare Nerijus Pargaliauskas för förhandling i Litauen.
Nerijus Pargaliauskas hävdar, till skillnad från Darius Bagdzevicius, att anställningskontrakt fanns från start. Han menar att killarna började jobba senare än Darius Bagdzevicius uppger.
– Han fick kontrakt från den första dagen, säger Nerijus Pargaliauskas till Byggnadsarbetaren.
Han säger också att företaget inte betalar timlön, men att Darius Bagdzevicius har fått alla sina pengar och att han nog fått mer än 90 kronor i timmen om man räknar så.
– Han fick hela betalningen som var i kontraktet, och som vi måste betala enligt litauisk lag eftersom han jobbar utomlands.

”Han ville sluta”

Darius Bagdzevicius och Nerijus Pargaliauskas ger samma uppgifter om utbetalda summor och datum på kontrakt. Men de ger helt olika bakgrunder.
Nerijus Pargaliauskas hävdar att Darius Bagdzevicius avslutat båda sina kontrakt självmant. Första gången för att jobba för ett annat bolag. Då det inte blev bra ska han ha kommit tillbaka och fått en ny anställning i slutet av november.
Enligt de här uppgifterna arbetade Darius Bagdzevicius alltså inte på UAB Seltab under större delen av november. Han arbetade i så fall inte heller där första gången han kontaktade Byggnadsarbetaren om sin situation på företaget.

”De har rätt till vård”

Nerijus Pargaliauskas skickar papper som visar att Darius Bagdzevicius har undertecknat uppsägningshandlingar. Själv säger Darius Bagdzevicus att han tvingats skriva på för att få fortsätta jobba och för att få betalt.
Nerijus Pargaliauskar förnekar också att han ska ha avrått killarna från att söka vård i Sverige, han konstaterar att de har rätt till vård inom EU.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Informationen är helt fel"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig