info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Vinter i Stockholm

Ilska efter snöröjning utan snö

Starka reaktioner mot att Stockholms stad låter ploga gatorna utan snö – i förebyggande syfte.

Vid flera tillfällen under året har Stockholms stad låtit ploga gatorna – utan någon synbar snö. I söndags skickades en plogbil ut på Södermalm för att få bort snö från dagen, enligt staden på grund av SMHI:s prognoser.

– Det var moddplogning, ett förebyggande arbete för att förhindra halka. För att säkerhetsställa att det inte bildas en isskorpa så körde man igenom hela Södermalm, säger Malinda Flodman, pressansvarig vid Trafikkontoret, till SVT Stockholm.

Det möjligen onödiga bullret har retat upp en del stockholmare. En film i gruppen ”Vi kräver Daniel Helldéns avgång A.S.A.P” visar en traktor som åker fram på snötomma gator. Det händer under onsdag kväll på Svandammsvägen i Midsommarkransen. ”Ger hellre mina skattepengar till bättre mat i äldreomsorgen”, skriver en medlem i gruppen.

Frågan väcker bryderi även bland maskinförarna. ”Härligt med kommuner som har mkt pengar”, kommenterar en i maskinförargruppen på Facebook. ”Stockholm <3 Först feministisk snöröjning och nu förebyggande plogning. Ni ligger i framkant med allt”, skriver en annan.

”Jag minns en politiker som sa att stockholmare i regel var smartare än människor från landsbygden! Man undrar lite hur den politiker tänkte?”, skriver en tredje.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ilska efter snöröjning utan snö

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig