info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Hellre oseriöst företag än oskottade tak"

NP-Gruppen beklagar att Shamal Datta fick riskera livet på ett av deras tak. Samtidigt, säger vd Patrik Pettersson, att det är ointressant huruvida deras underentreprenörer har kollektivavtal eller inte. Läs hela reportaget på hemsidan.

NP-Gruppen lejer ut all snöskottning på åtta stycken underentreprenörer som tillsammans anlitar 400 snöskottare. På uppdrag av NP-Gruppen skottar de tak tillhörande 1000 trappuppgångar.

– Missförstå mig rätt. Jag är mot all form av svartarbete och dålig arbetsmiljö. Men jag ser hellre att ett oseriöst företag slinker med än att taken inte skottas och att is riskerar att falla ner på allmänheten, säger Patrik Pettersson.

Fastighetsägarna är skyldiga enligt lag att skotta sina tak. Varför höjer ni inte priset, tar in fler egna snöskottare och får bättre koll på arbetet?

– Det skulle bara funka i en rosa bommullsvärld. Gjorde vi så skulle det kosta miljontals kronor för fastighetsägarna.

”Kollektivavtal är för mig ganska ointressant”

Om du är mot svartarbete, varför anlitar ni ARG som saknar kollektivavtal?

– Vi kontrollerar att våra underentreprenörer sköter sina skatter och är försäkrade. Om de har kollektivavtal eller inte är för mig ganska ointressant.

Finns det en koppling mellan långa underentreprenörskedjor och farlig arbetsmiljö?

– Nej, det gör jag inte. Oärliga människor finns över allt. Vi plockar bort oseriösa underentreprenörer på en gång, säger Patrik Pettersson.

Per-Olof Thorstensson, ordförande i bostadsrättsföreningen Ryttaren VI i Stockholm vill inte kommentera skottningen av Wittstocksgatan 3.

– Jag vill inte ge några kommentarer gällande förra vintern. Vi som förening utgår ifrån att snöskottningen av vår fastighet sköts på ett korrekt sätt.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Hellre oseriöst företag än oskottade tak"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig