info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 v48

De ger skadade och slitna byggnadsarbetare jobb – får pris

De har gett skadade byggnadsarbetare en ny chans i arbetslivet och anställt nyanlända och långtidsarbetslösa. Därför har Blue Wall Construction utsetts till Årets arbetsgivare 2020 av Galaxen Bygg.

Flera byggnadsarbetare med skador och förslitning har fått jobb på företaget, liksom bland andra nyanlända. Foto: Blue Wall Construction.

Blue Wall Construction har sitt säte i Jönköping och vann i konkurrens med fyra andra nominerade företag. Samtliga är utvalda för att de arbetat aktivt med att ge personer utanför arbetsmarknaden en möjlighet att komma in i arbetslivet.

Att just Blue Wall Construction valdes beror bland annat på att de jobbat med rehabilitering av slitna och skadade byggnadsarbetare så att arbetarna fått reguljära jobb.

– I vårt företag har vi två verksamheter, dels byggservice och dels entreprenad och kan man spela med dem så finns det ganska varierade arbetsuppgifter. Det har varit en förutsättning för att kunna jobba så här, säger företagets vd Mattias Carlsson.

Blue Wall har också anställt nyanlända och långtidsarbetslösa arbetare genom att först ta in dem som vuxenlärlingar. De har gått en teoretisk utbildning samtidigt som de gjort den praktiska delen på företagets byggen.

– Vissa har också kommit från andra branscher och har velat komma in i byggbranschen, säger Mattias Carlsson.

Företaget har cirka 80 anställda och han är hedrad över priset.

–  Det är jätteroligt.  Vi har jobbat länge med att anställa folk via Galaxen och det är roligt att det uppmärksammas, säger han.

Såhär motiverar juryn sitt val:
”Genom att vara kreativa att hitta alternativa lösningar till arbetsuppgifter har Blue Wall Construction i Jönköping kunnat anställa flera personer i behov av rehabilitering under många år. När de anställt från målgruppen nyanlända har Blue Wall Construction varit engagerade i att hitta lämpliga och motiverade handledare och arbetsuppgifter till kandidaten. Med en tro på mångfald och en positiv människosyn har de gett flera personer en ny möjlighet i arbetslivet.”

I juryn ingår Per Kågström, Vd Galaxen Bygg, Johan Hallberg, Byggföretagen och ordförande i Galaxen Byggs styrelse, Carola Nilsson, Måleriföretagen och ledamot i styrelsen, Ola Olsson, enhetschef på Byggnads och ledamot i styrgruppen för samverkansgrupperna samt Maja Klasman, kommunikationsansvarig på Galaxen Bygg.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Fakta: Galaxen Bygg
  • Galaxen Bygg arbetar med arbetsmiljö och arbetsplatsförlagd rehabilitering.
    Man ska också hjälpa nyanlända och långtidsarbetslösa att hitta nytt arbete i byggbranschen.
  • Galaxen Bygg AB ägs gemensamt av Bravida, JM, NCC, Måleriföretagen i Sverige, Peab, Skanska och Sveriges Byggindustrier, samt har samarbetsavtal med Glasbranschföreningen.
Margite Fransson, reporter
Annons
EHRAB 250×600 v48b
EHRAB 250×600 v48a
EHRAB 250×600 v48c

Du läser: De ger skadade och slitna byggnadsarbetare jobb – får pris