info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Han var jätteglad över att ha nytt jobb"

Mannen som i fredags miste livet på ett bygge i Jönköping är i 50-årsåldern och arbetade med ventilation. Omständigheterna kring dödsolyckan är fortfarande oklara."Han hade bara varit anställd där i tre veckor och var jätteglad över att ha nytt jobb", säger Stefan Stavander, regionalt skyddsombud på Byggnads Småland-Blekinge.

Larmet kom in till polisen strax innan klockan 08 på fredagsmorgonen. En man i 50-årsåldern hade fallit från hög höjd på en byggarbetsplats i Jönköping. En knapp timme senare avled mannen av sina skador och arbetsplatsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning.
Jan Olof Andersson, åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål och den som leder förundersökningen, besökte arbetsplatsen kort efter tillbudet. Han nekar till att uttala sig närmare om omständigheterna kring olyckan.
‒ Jag har sett en del saker men de intryck jag har fått är ingenting jag kan delge er, det ligger under förundersökningssekretess. Vi vidtar sedvanliga utredningsåtgärder och Arbetsmiljöverket utreder också olyckan, säger han.

LÄS MER: Dödsolycka på byggarbetsplats i Jönköping

Enligt Stefan Stavander, regionalt skyddsombud på Byggnads Småland-Blekinge, arbetade den förolyckade mannen med ombyggnaden av Coops entré, ett projekt som är en del av den större om- och tillbyggnaden av köpcentret A6 i Jönköping. Han var anställd av ett medelstort VVS-företag baserat i Småland.
‒ Han jobbade med ventilation. Det är ett seriöst företag, avtal och allt finns, säger Stefan Stavander.

Medlem i Byggnads

Mannen var organiserad i Byggnads. Han hade lång tid i byggbranschen bakom sig men hade bara varit på VVS-företaget i några veckor.
‒ Jag träffade honom för en vecka sedan. Han hade bara varit anställd där i tre veckor och var jätteglad över att ha nytt jobb. Han var medlem här och välkänd på orten, säger Stefan Stavander.
VVS-företaget är underentreprenör till huvudentreprenören Wästbygg. Byggnads Småland-Blekinge kommer att ta kontakt med mannens kolleger för att erbjuda stöd.
‒ Vi brukar försöka följa upp och stötta arbetskamraterna, säger Stefan Stavander.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Han var jätteglad över att ha nytt jobb"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig