info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Frysta anslag

I regeringens budgetförslag fanns det höjda anslag på knappt 100 miljoner kronor till Arbetsmiljöverket från 2015. Pengar som nu verket går miste om.

Det skiljer nästan 100 miljoner kronor anslag till Arbetsmiljöverket mellan regeringens och alliansens budgetförslag enligt verkets generaldirektör Erna Zelmin-Ekenhem. I och med att alliansens förslag gick igenom går Arbetsmiljöverket därmed miste om nästan 100 miljoner kronor. Pengar som de tänkt använda för att förbättra arbetsmiljön genom att bland annat anställa fler inspektörer.
– Det är inte så att vi får minskade anslag, utan vi får samma som i år, men med ett större anslag går det att göra mer, säger generaldirektör Erna Zelmin-Ekenhem.
På Arbetsmiljöverket har de planerat för flera olika scenarier när det gäller anslaget. Och just nu är situationen något osäker med tanke på den politiska utvecklingen. Bland annat är det oklart hur det blir med satsningen då det gäller utbildningen av skyddsombud.
– Jag kan ändå säga att det inte blir några neddragningar och att vi har samma uppdrag som tidigare. Precis som planerat kommer vi rekrytera ett 25-tal inspektörer i början av nästa år, men vi kan inte fortsätta den utvecklingen i samma takt som det kanske var tänkt.
Byggnadsarbetaren har vid flera tillfällen granskat arbetsmiljön i byggbranschen och Arbetsmiljöverkets roll. Bland annat har reportagen visat att bygginspektörerna blivit färre.
– Vi kommer ha stort fokus på byggarbetsplatser framöver. Det är en prioriterad bransch.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Frysta anslag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig