info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortum ska åtgärda felen

Arbetet ligger fortfarande nere i de delar av kraftvärmeverksbygget i Stockholm som stoppades i förra veckan. Byggherren Fortum arbetar nu med att åtgärda felen.

Elektrikerförbundet lade förra torsdagen ett skyddsombudsstopp under jord vid Fortums bygge av ett nytt biokraftvärmeverk i Värtan. Det saknades bland annat nödbelysning och skyltar för utrymning. Fredagen den 14 februari lade sedan Arbetsmiljöverket ett omedelbart förbud mot beställaren Fortum Värme och elföretaget MForce. Fortums förbud var kopplat till ett vite på en miljon kronor och elföretagets till 100 000 kronor.

Vet inte när arbetet är klart

– Vi jobbar för fullt med att uppfylla alla villkor som Arbetsmiljöverket har ställt upp, för att få tillstånd till att återuppta arbetet, säger Ulf Wikström, hållbarhetschef hos beställaren Fortum Värme.
Exakt när detta arbete är klart vet man inte idag. Ulf Wikström, hållbarhetschef på Fortum, säger att skyltningen höjs upp en klass.
– Det innebär att vi inom några dagar har ett nödlägesskyltprogram och en utrymningssituation som är i nivå med den på färdiga anläggningar, redan nu under byggfasen. Eftersom det jobbar mycket människor där, förstår jag att Arbetsmiljöverket gjort bedömningen att det krävs, säger han.

Olycksdrabbat bygge

Bygget av kraftvärmeverket har varit olycksdrabbat. Tisdagen den 4 november inträffade en dödsolycka, då två montagearbetare dog och en person skadades. Olyckan inträffade vid den del av bygget där man arbetar med pannmontage. I början av september skadades en ställningsbyggare vid en fallolycka.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortum ska åtgärda felen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig