info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatta brister på Ikeabygge

I dag gjorde Byggnads en ny kontroll av Peabs Ikeabygge i Uddevalla. Detta efter att det upptäckts stora brister i början av veckan. - Kraven vi ställde tidigare är inte alls uppfyllda så vi måste komma tillbaka igen, säger Byggnads regionala skyddsombud Daniel Hell.

Det var i måndags som Byggnads kom till byggarbetsplatsen sedan de haft kontakt med byggnadsarbetare som mådde illa av dieselavgaser från betongbilar. När de väl var på plats upptäcktes flera brister när det gällde skyddet mot fallolyckor, bland annat vid ursparningar och schakt. På vissa ställen var fallhöjden 4-5 meter. Byggnads uppmärksammade totalentreprenör Peab som lovade att åtgärda bristerna.
– När jag kom ut till arbetsplatsen idag fanns flera av problemen kvar. Runt ursparningarna såg det bättre ut, men det fattades en del när det gäller skyddsräcken och det var fortfarande problem med dieselavgaser, säger Daniel Hell.

Byte till miljövänligt drivmedel

Det är i detta läge inte aktuellt att stänga arbetsplatsen på grund av den farliga arbetsmiljön.
– Det var med ett huvudskyddsombud och en skyddsingenjör från Peab som lovade att ta tag i problemen. De ska gå igenom bristerna med berörda företag, gå en egen skyddsrond på onsdag i nästa vecka och vi ska dit på fredag. Då hoppas jag att alla problem är lösta, säger Daniel Hell.
Vid besöket i dag var bland annat de fläktar som ska rena luften från dieselavgaser avstängda. En åtgärd som omedelbart ska förändras är att bilarna nu ska köras på miljövänligt drivmedel.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatta brister på Ikeabygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig