info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företagare omkom i broras

Det var en 63-årig entreprenör som dödades vid broraset utanför Överkalix. Hans företag hade fått uppdraget att riva bron.

Olyckan hände den 17 september. Då rasade bron och mannen som befann sig inne i bron och under dess vägbana klämdes fast vid raset. Han dog och ett mycket komplicerat arbete inleddes för att få loss honom från platsen.
Detta lyckades först tidigt på morgonen fredagen den 23 september och efter att identifieringen nu är klar, är det fastställt att den omkomne är den företagare som entreprenören Svevia, anlitat för att göra rivningsarbetena. Varför mannen var på plats och arbetade ensam under helgen är oklart, liksom olycksorsaken. Enligt till Arbetsmiljöverket var mannen egenföretagare och en riskbedömning hade gjorts av arbetena.

Tekniska undersökningar
Både polis och Arbetsmiljöverket håller nu på att försöka komma fram till hur olyckan kunde ske.
– Det kommer att göras tekniska undersökningar, bland annat av arbetsredskap för att försöka klarlägga vad som hänt. Vi kommer också att hålla olika förhör, berättar Sven-Olov Lundbäck, kriminalkommissarie och enhetschef vid polisen i Luleå.
Bron är 40 meter lång och består av två stålbalkar med en betongvägbana. Bron är belägen över Bönälven. Beställare är Trafikverket och Svevia är entreprenör och byggarbetsmiljösamordnare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företagare omkom i broras

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig